Waarom geven we onze collega’s graag cadeaus? 

Een kleinigheidje voor de verjaardag van een collega, een kerstcadeau voor alle werknemers… Jij hebt het waarschijnlijk zelf wel al eens meegemaakt: een cadeautje geven of krijgen op het werk. Maar heb je er al eens bij stilgestaan: waarom halen we eigenlijk zoveel plezier uit elkaar cadeaus geven op de werkvloer? 

 

In de vorige blogpost (Link N°1 Waarom geven we graag cadeaus?) gaf ik je al een stukje geschiedenis mee om aan te geven dat geschenken altijd al een belangrijke plaats hebben gehad in onze sociale omgang en dat wij ze om verschillende redenen aan elkaar geven. 

 

En dat is niet anders in onze werkomgeving. Ook daar houden wij er af en toe van om iets – hoe klein of hoe groot ook – te geven aan onze collega’s om uiteenlopende redenen. 

 

Want: 1.          Met een cadeau toon jij jouw waardering aan je collega’s.

 

Heeft je goede collega bijvoorbeeld verteld dat ze haar koffiebeker is kwijtgeraakt op het werk en geef jij haar de volgende keer dat je haar ziet een nieuwe? Met jouw cadeau laat je jouw collega weten dat je geluisterd hebt naar haar en dat je haar waardeert. Jullie band zal er sterker door worden.  

 

2.            Met een cadeau vier je een mijlpaal in je bedrijf.

 

Jouw bedrijf of het bedrijf waarvoor je werk viert binnenkort een jubileum? Dat kan gevierd worden niet alleen met een feest, maar ook met een cadeautje voor alle werknemers. Denk bijvoorbeeld aan [iets uit assortiment corporate gifting]! 

 

3.            Met een cadeau verwen jij jouw werknemers of bedank jij jouw klanten.

 

Jouw werknemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt, een knappe prestatie bereikt… Welke reden het ook moge zijn, jij vindt dat het tijd is om hen te tonen dat ze goed werk leveren en daarom wil je hen verwennen met een cadeau, zoals [iets uit assortiment corporate gifting] uit het assortiment van Selected By Lot. 

 

Jij bent je klanten heel dankbaar voor hun trouw en loyaliteit aan je merk en daarom vind je het tijd om hen iets terug te geven? Wel, dat kan je doen in de vorm van een (klein) bedankcadeautje, zoals een [iets uit assortiment corporate gifting] uit het assortiment van Selected By Lot. 

 

4.            Met een cadeau vier je festiviteiten zoals een feestdag, een welkom of een pensioen

 

Elke festiviteit is een hele geldige reden om te vieren, niet? En vieren dat doen we maar al te graag. Is het bijna Kerst? Gaat er een nieuwe collega aan de slag? Of eentje op pensioen? Geef je collega’s dan een cadeau niet alleen om deze speciale gebeurtenis te vieren, maar ook om te laten zien dat je hen waardeert (reden 1 hierboven). 

 

Voilà, dit waren 4 redenen waarom wij er zoveel plezier uithalen cadeaus te geven aan onze collega’s. Maar er bestaan er zeker nog vele meer! 

 

Dus ik ben ook heel erg benieuwd naar jou: wat is de reden dat jij graag graag cadeaus geeft aan jouw collega’s? 

 

Stuur gerust een email met je antwoord naar hello@selectedbylot.be. Ik ben nieuwsgierig!

Een reactie achterlaten