Waarom geven we ons team cadeaus?

Een kleinigheidje voor de verjaardag , een kerstcadeau voor alle werknemers… Heb je er al eens bij stilgestaan: waarom halen we eigenlijk zoveel plezier uit elkaar cadeaus geven op de werkvloer?

In de vorige blogpost (Waarom geven we graag cadeaus?) gaf ik je al een stukje geschiedenis mee om aan te geven dat geschenken altijd al een belangrijke plaats hebben gehad in onze sociale omgang en dat wij ze om verschillende redenen aan elkaar geven.

En dat is niet anders in onze werkomgeving. Ook daar houden wij er af en toe van om iets – hoe klein of hoe groot ook – te geven aan ons team om uiteenlopende redenen.

Want:

1. Met een cadeau toon jij jouw waardering aan je team.

Je toont waardering voor hun harde werk,  toewijding en inzet.  Geschenken kunnen een bron van motivatie zijn voor werknemers.  Het draagt bij aan een positieve sfeer op de werkvloer en onderlinge relaties tussen je team versterken.

2. Met een cadeau vier je een mijlpaal in je bedrijf.

Jouw bedrijf viert binnenkort een jubileum? Dat kan gevierd worden niet alleen met een feest, maar ook met een cadeautje voor alle werknemers. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerd cadeau!

3. Met een cadeau verwen jij jouw team of bedank jij jouw klanten.

Jouw team heeft de afgelopen periode hard gewerkt, een knappe prestatie bereikt… Welke reden het ook moge zijn, jij vindt dat het tijd is om hen te tonen dat ze goed werk leveren en daarom wil je hen verwennen met een cadeau, zoals een apérobox uit het assortiment van Selected By Lot.

Jij bent je klanten heel dankbaar voor hun trouw en loyaliteit aan je merk en daarom vind je het tijd om hen iets terug te geven? Wel, dat kan je doen in de vorm van een (klein) bedankcadeautje, zoals een apérobox uit het assortiment van Selected By Lot.

4. Met een cadeau vier je festiviteiten zoals een feestdag, een welkom of een pensioen

Elke festiviteit is een hele geldige reden om te vieren, niet? En vieren dat doen we maar al te graag. Is het bijna Kerst? Gaat er een nieuwe collega aan de slag? Of eentje op pensioen? Geef je collega’s dan een cadeau niet alleen om deze speciale gebeurtenis te vieren, maar ook om te laten zien dat je hen waardeert (reden 1 hierboven).

Voilà, dit waren 4 redenen waarom wij er zoveel plezier uithalen cadeaus te geven aan onze collega’s. Maar er bestaan er zeker nog vele meer!

Heb jij hulp nodig bij het uitkiezen van het perfecte cadeau?

I am your personal giftshopper & apéro Queen!

Contacteer me via hello@selectedbylot.be en ik help je met plezier!

Een reactie achterlaten