Doe jij al aan employee appreciation?

5 TIPS OM DAT GOED TE DOEN

Een schouderklopje. Iedereen krijgt het wel eens graag. Heel logisch eigenlijk? Want iedereen wordt graag erkend in wat die doet. Meer zelfs, iedereen verdient het om af en toe een dikke ‘goed gedaan’ te krijgen! Dus zeker ook jouw werknemers, diegenen op wie jij en jouw onderneming altijd kunnen bouwen!

Het is superbelangrijk om af en toe te laten weten aan jouw werknemers dat je aan hen denkt en dat ze er 100 % mogen zijn. Want zonder hen zou jij niet kunnen doen wat jij nu doet: ‘ondernemen’. Ze zijn als het ware de motor van jouw bedrijf.

Daarnaast gaan werknemers die regelmatig waardering en erkenning krijgen voor hun werk, ook gemotiveerder, loyaler, gelukkiger… zijn. Noem maar op! Ze zeggen niet voor niets: liefde geven is liefde krijgen. En dat geldt zelfs op de werkvloer!

Het hoeft je trouwens ook helemaal niet veel – of zelfs niets – te kosten om je waardering uit te drukken aan je team. Kleine attenties can already do the job!

Hier zijn alvast 5 hele handige tips om ‘klein maar fijn’ jouw team te bedanken.

Een compliment doet iedereen deugd

Elke werknemer heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten. Elke werknemers vormt op zijn eigen unieke manier een meerwaarde voor jouw bedrijf. Laat hen dat dan ook eens weten in de vorm van een complimentje. Het hoeft zeker niets te groot te zijn! Een kleine “hey Flore, dat heb je snel gedaan” of “danku Stef, om te luisteren” kan al wonderen doen!

Bedank je team expliciet

Hoe vaak zeg je écht tegen je werknemers dat hun werk er mag zijn? In de ratrace van het dagelijkse leven wordt heel veel als ‘vanzelfsprekend’ gezien. Af en toe is het daarom eens goed om echt stil te staan bij wat jouw werknemers doen en hen daar ook luidop, in persoon – lees: expliciet – voor te bedanken.

Toon je appreciatie openbaar

Om nog meer te tonen dat jij jouw personeel waardeert, kan jij jouw appreciatie ook openbaar maken. Op social media kan jij bijvoorbeeld elke maand een werknemer in de kijker zetten, onder de rubriek employee of the month. Of je kan eens een foto posten van het hele team met een welgemeende danku in het onderschrift.

Vier verjaardagen

Vier de verjaardagen van je werknemers! Jij kan gaan voor een klein gebaar, bv. een kaartje schrijven, of het grootser zien, bv. een taart halen zodat iedereen op kantoor mee kan delen in het verjaardagsplezier.

Een advies? Vraag je werknemers wel eerst in persoon of ze willen vieren. Sommigen blijven op de werkvloer misschien liever ‘onder de radar’ op hun verjaardag.

Zeg het met een extraatje

Hoe eigenlijk kan je jouw team beter bedanken dan met ‘iets blijvends’, of anders gezegd: met iets waar jouw werknemers langer van kunnen genieten?

Met een fysiek cadeau natuurlijk!

Dat is meteen ook waar ik tussenbeide kom. Liselotte, your personal giftshopper.
Bij Selected By Lot kan je terecht voor de leukste B2B corporate gifts die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van jouw werknemers zullen toveren.

Heb je het druk? Vind je amper een gaatje in je agenda om bedankcadeautjes voor jouw werknemers uit te zoeken?

I know, jij bent tenslotte een ambitieuze ondernemer!

Dan heb ik heel goed nieuws voor jou! Want sinds kort bied ik een giftshopper service aan waarbij ik al jouw cadeautjes aan jouw werknemers uit handen neem. Daarbij zitten de verjaardagen, jubileums, pensioensvieringen… allemaal inbegrepen! In een intake call leggen we al deze data vast en daarna moet jij zelf aan niets meer denken.

Ik, als your personal giftshopper, maak het jou dan ook met alle plezier van de wereld zo gemakkelijk mogelijk!